Novi Sad
23.02.2012.
15:40
Gradska uprava za opšte poslove Novog Sada postupiće po donetoj presudi Apelacionog suda kojom je utvrđeno da je ova uprava diskriminisala Rome prilikom naknadnog upisa u matičnu knjigu rođenih, i objaviti to u dnevnom listu "Politika", stoji u saopštenju ove uprave.
  • Aco

    24.02.2012 18:14
    Ma nije
    Toliko je ova vlast iskrena da nema razloga da im ne verujemo, sve sto su rekli do sada je istina pa sigurno i ovo. Oni misle da je ovaj narod glu, da ne vidi i ne cuje. Ali nece ni oni dugo, do maja a onda promene.
  • @ ns

    24.02.2012 15:55
    Ali su zato svi ostali postali ugrozena vecina.
  • ns

    24.02.2012 14:19
    ovi Romi postadoše kao LGTB populanti dok im se bilo šta dogodi što se dogaća svima jer NE MOŽEŠ!!! biti upisan gde hoćeš nego samo tamo gde imaš dokaz da si rođen!!! oni odmah: to je jer su Romi, kao i crnci svojevremeno u Americi, "it's because I'm black" prosto mi je žao nas belaca i redovnih građana jer nismo ugrožena manjina! strašno!
  • zee

    24.02.2012 12:06
    @@zee
    i šta predlažeš?
  • @ zee

    24.02.2012 11:11
    Jedna stvar je kada imas svoje novosadske Rome koji su ovde rodjeni, roditelji im rodjeni, mozda babe i dede rodjeni takodje ovde... Oni su deo ovog grada, neki ovde rade a neki i ne, neki primaju platu za svoj rad, neki socijalnu pomoc, neki kradu sahtove, neki idu od kuce do kuce pa posteno utkupljuju staru hartiju, gvozdjuriju i sta ja znam. E sada, nije li ono gradonacelnik jednom prilikom rekao da problem tih romskih naselja treba da se resi izgradnjom naselja od cvrstog materijala, uvede struja, voda. Onda imas one Rome koji zive stotinama kilometara od Novog Sada, do njihovih usiju dodje ovakva vest i pohrle ovamo a da bi ostvarili pravo na recimo tu kucicu od cvrstog materijala sa strujom i vodom naknadno upisuju decu ili cak i sebe i maticne knjige rodjenih za grad Novi Sad. Tako su isto nahrlili i za Beograd kada su iseljavali ono naselje ispod Gazele pa su u jednom trenutku imali tri puta vise porodica na spiskovima za dobijanje onih kontejnera nego sto je bila stvarna cifra onih koji su ziveli ispod Gazele. To nije inkluzija vec zajebavanje.
  • Pera

    24.02.2012 08:51
    diskriminacija Roma
    Aoelacioni sud je u Beogradu, a tamo se Romi jako poshtuju i paze, samo ih ponekad shikaniraju. Titov Veles je u Makedoniji. Otkud su onda makedonski Romi nashi drzavljani?
  • zee

    24.02.2012 07:46
    rešenje problema?
    vidim ovde sve tolerantan do tolerantnijeg...
    nego svi vi nešto pametujete, a nikog nisam čuo da spominje rešenje za problem zvani inkluzija roma. Ako nisi deo rešenja onda si deo problema....
  • nss

    24.02.2012 05:42
    @izvinjavanje
    Koja mizerija sa izvinjavanjem, umesto da im
    dodelite nacionalne penzije za doprinos razvoja
    "demokratije i prava".
  • Đorđe D.

    23.02.2012 23:34
    Ali zato pokušavaju "ispraviti nepravdu" ponudom od 1000 dinara za glas, kao pre nekoliko dana na Slanoj bari.
  • 13

    23.02.2012 20:17
    Preterano je toliko duvanje Romima.Treda zarad toga sto je neko postupio po zakonu pred zakonom da odgovara da se romi koji nisu u pravu zadovolje.Sramota u kom smeru idemo,uzas.
  • Vukajlo

    23.02.2012 19:59
    Da, a zato neko ko je pre 30 godina rodjen u Novom Sadu, isao u vrtic u Novom Sadu, tu zavrsio skolovanje, diplomirao na fakultetu, zaposlio se, ima adresu stanovanja 30 godina u Novom Sadu, roditelji mu u vreme rodjena vec nekoliko decenija ziveli u Novom Sadu ... sada ima problem da izvadi pasos jer ne moze da dokaze da je drzavljanin Republike Srbije. Neko je negde zabrljao u drzavnoj administraciji i doticnoj osobi napravio puno problema. E sada sto se tice ovih Roma i njihovog naknadnog upisivanja u maticne knjige rodjenih zar je bio toliki problem da neko od roditelja para dana po rodjenju deteta isto upise u knjige a ne tek posle nekoliko godina. Da fora bude veca dolaze i oni matoriji da se naknadno upisuju a garant su vec upisani u svih ostalih pet republika bivse drzave i u svakoj ostvaruju neko pravo na nesto.
  • ZoranNS

    23.02.2012 19:12
    Jadni Romi
    Jadni Romi ne vole da rade, nevole da idu uškolu i to već stotinama godina, vole da dobijaju socijalnu pomoć bez ikakvog rada, ne vole oni ni ovu državu, vole Švedsku, Englesku, Nemačku. Švajcarsku, Francusku, a mi nismo ni jedna od tih država, pa šta ćemo mi njima ako nas ne vole, neka im pomažu oni koje oni vole.
  • 23.02.2012 18:22
    Mislim da bi trebalo da provere gde su ta deca rođena. To može da se dokaže ako se dotična porodila u bolničkim uslovima. Neka pošalju zahtev za proveru nadležnima u Makedoniji. Povlađivanje Romima i drugim manjnama pod izgovorom "tolerancija" prelazi granice bezobrazluka. Na svaki neosnovan zahtev koji se odbije pozivaju se na diskriminaciju.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna